Actueel

Luisteren met muziekillustraties en luistertips

• Musa vzw bood tijdens de jaren 2017 2018 de ‘luisterkalender 2017 2018’ aan met een selectie muziekstukken, variërend van popsongs, jazznummers en werken uit de klassieke muziek. Op ieder maandblad staan titels van 3 popsongs, 2 jazznummers, 1 klassiek werk en 1 gecoverd nummer vermeld. Verderop in de kalender zijn op aparte lijsten per maand enkele luistertips per titel terug te vinden (tekstinterpretaties zijn achterwege gelaten).

Muzieksessies basisonderwijs, instellingen , s.o.

Sinds ons ontstaan, organiseerden wij talloze jaarlijkse muziekles-sessies voor basisscholen binnen de eindtermen muzische vorming. Een aangename werking met de gemeente Laakdal moet hierbij worden vermeld waar we jarenlang in alle scholen van deze gemeente deze lessen realiseerden, met steun van deze gemeente.

luistercursus voor volwassenen

In een sessie wordt pop, jazz en/of klassieke muziek besproken. De keuze van de luistervoorbeelden kan al dan niet door de aanvrager aangegeven worden. Er is een grote aandacht voor de muziek en haar stijl- en andere kenmerken.

Nieuw Project : MUSIC AT YOUR WALL

Inspiraties door de parameters en emoties van een uitgekozen muziekstuk ( en/of de inhoud van de tekst) geven een illustratief en kunstig, beeldend resultaat, dat wordt aangeboden door Musa.